Skip to main content

Преминуо чувени пластични хирург др Миодраг Цолић

Проф. др Миодраг Цолић, светски признат специјалиста пластичне, реконструктивне и естетске хирургије, преминуо је 25. септембра 2021. године у Београду у 64. години.

Рођен је 14. маја 1957. године у Београду. Диплому Медицинског факултета у Београду стекао је 1983. године, а докторирао је из области пластичне и реконструктивне хирургије 1994. године.

Био је професор пластичне хирургије на Медицинском факултету у Београду и шеф Катедре за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију, као и председник Удружења пластичних хирурга Југославије и потом Србије. Осам година био је директор Клинике за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију Клиничког центра Србије.

Основао је 1989. године једну од првих приватних здравствених установа у Србији, Болницу за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију ”Др Цолић”.

Био је члан око 20 светских асоцијација за пластичну и естетску хирургију, професор Међународног универзитета Алберт Швајцер у Женеви. Био је представник Интернационалне Конфедерације за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију (ИПРАС) за Европу, члан Борда директора Међународног удружења за естетску пластичну хирургију (ИСАПС - Генерални секретар и Потпредседник) и председник Балканског удружења за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију (БАПРАС).

Овим путем Лекарска комора Србије жели да изјави саучешће породици, колегама и пријатељима професора Цолића.