Skip to main content

Повеље Лекарске коморе Србије додељене заслужним лекарима

Награда Коморе за животно дело-одликовање додељена је академику проф. др Миодрагу Остојићу, специјалисти интерне медицине, субспецијалисти кардиологије.

Проф. др Остојић редовни је члан Српске академије наука и уметности и инострани члан Академије наука и умјетности Републике Српске од 2008. године. Од 1985. до 1986. године био је гостујући асистент професор на Медицинском колеџу у Хјустону. Добитник је више националних признања. Своја искуства у клиничким истраживањима објавио је у великом броју студија. Организатор је преко 30 скупова у Србији са међународним учешћем. Један је од организатора бесплатног програма континуиране медицинске едукације акредитованог од стране Лекарске коморе Србије.

Повеља Коморе додељена је пуковнику проф. др Тихомиру Илићу и проф. др Гордани Теофиловски Парапид.

Пуковник проф. др Тихомир Илић, специјалиста неурологије, субспецијалиста клиничке неурофизиологије, декан је Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду. Члан је уређивачког одбора часописа Војносанитетски преглед.

Проф. др Гордана Теофиловски Парапид, специјалиста физикалне медицине и рехабилитације, била је редовни професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду на Институту за анатомију. Учествовала је у организацији и реализацији наставе на енглеском језику на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Главни и одговорни уредник је Српског архива за целокупно лекарство.

Плакета Коморе додељена је пуковнику проф. др Мирославу Вукосављевићу, који је био први председник Регионалне коморе Београда.

Пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић, специјалиста офталмологије, редовни је професор на предмету офталмологије Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду. Редовни је члан Српске краљевске академије научника и уметника од 28. јуна 2016. године и обавља дужност начелника Војномедицинске академије.


Галерија фотографија

Прилог о додели плакета и повеља ЛКС, Дневник РТС, 15. новембра 2019.