Skip to main content

Одржан 26. ЗЕВА симпозијум у Будимпешти

Ове године, главна тема скупа у Будимпешти, чији је домаћин била Лекарска комора Мађарске, било је Обезбеђење квалитета у систему здравствене заштите. Представници лекарских комора региона разменили су своје ставове и искуства о тој теми.

Друга тема првог дана скупа билa je Вакцинација - анивакцинашки покрет у Европи, где су представници лекарских комора говорили о тренутном стању у погледу морбила, вакцинације и јачања, односно слабљења утицаја антивакцинашког покрета у земљама региона.

Ментално и физичко здравље лекара била је тема другог дана састанка у Будимпешти и том приликом су представљени основни изазови са којима се лекари данас суочавају у свом свакодневном професионалном раду.

ЗЕВА - симпозијум лекарских комора из централне и источне Европе је годишњи састанак који обезбеђује прилику учесницима да кроз састанке и дискустију разговарају о заједничким темама и проблемима са којима се сусрећу здравствени системи и здравствени радници широм региона.

Учесници симпозијума ЗЕВА су: Ред лекара Албаније, Лекарска комора Аустрије, Лекарска комора БиХ, Медицинска асоцијација Републике Српске, Лекарска комора Бугарске, Лекарска комора Хрватске, Лекарска комора Чешке Републике, Медицинска асоцијација Немачке, Лекарска комора Мађарске, Лекарска комора Косова, Лекарска комора Северне Македоније, Лекарска комора Црне Горе, Комора лекара и стоматолога Пољске, Лекарска комора Румуније, Лекарска комора Србије, Лекарска комора Словачке и Лекарска комора Словеније.