Skip to main content

Одложен Конгрес ,,Значај скрининга и промена животних навика за превенцију малигних болести”

Поштовани,

Због епидемиолошке ситуације, као и препоруке органа Републике Србије о неодржавању скупова у затвореном простору са више од 100 особа, одлаже се Конгрес ,,Значај скрининга и промена животних навика за превенцију малигних болести” и Национални курс „Како написати и објавити рад за медицински часопис Лекарске коморе Србије“, до даљњег.

О термину одржавања бићете благовремено обавештени

Поштоване колегинице и колеге,

 

Част нам је да најавимо Први конгрес Лекарске коморе Србије - Регионалне лекарске коморе Београда са међународним учешћем под називом ,,Значај скрининга и промена животних навика за превенцију малигних болести”, који ће се одржати у Хотелу Зира, од 2. до 3. априла 2020. и Национални курс „Како написати научни рад за часопис Лекарске коморе Србије“, који ће се одржати 4. априла 2020. на истом месту.

У оквиру овог Конгреса биће анализиран значај скрининга и свих другух превентивних мера у циљу смањивања обољевања и умирања од малигних болести. Посебан акценат биће стављен на сагледавање епидемиолошке ситуације малигних болести у Републици Србији, као и на резултате досадашњег организованог националног скрининга за рак дојке, грлића материце и колоректума. Поред тога слушаоци ће бити упознати и са великим бројем других скрининг тестова за рано откривање малигних тумора.

Током два дана Конгреса размењиваће се знања, мишљења и искуства с колегама из земље и иностранства и бићемо упознати са најновијим трендовима.

У име Организационог и Научног одбора конгреса, позивамо вас да пошаљете своје радове, и тиме активно учествујете у раду Конгреса, а самим тим и значајно допринесете његовом општем успеху.

Молимо Вас да апстракте, који садрже увод, методе, резултате и закључке истраживања, написане у оквиру 300 речи, словима (Times New Roman), величине 11, са напоменом да ли желите да буде изложен у виду постера или усмено, пошаљете до 20.3.2020. на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Научни одбор ће од свих пријављених радова изабрати најбоље за усмено презентовање.

Срдачно вас поздрављамо, с великом жељом да присуствујете и узмете учешће у раду конгреса,

 

 

Одбор за медицинско образовање

ЛКС - РЛК Београда