Обавештења за лекаре

САОПШТЕЊЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ НАВОДА У „БЛИЦ“-У

јул 14 2013

САОПШТЕЊЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ НАВОДА У БЛИЦ“-У

Од 14.07.2013. године

 „Без контроле троше новац 30.500 лекара“

 

Поштоване колеге, поводом навода у дневном листу „Блиц“, обавештавамо вас о следећем:

  • Све завршне рачуне и мишљења независног ревизора од 2007-2012. године, можете наћи на сајту Лекарске коморе Србије  http://www.lks.org.rs/finansijski-izvestaji/cid123/index/. Свих тих година Лекарска комора Србије пословала је позитивно.
  • Скупштина Лекарске коморе Србије, сваке године у фебруару месецу, усваја финансијски план Лекарске коморе Србије и Регионалних лекарских комора по коме се једино могу трошити средства.

Трошење средстава Лекарске коморе Србије контролише се тромесечно од стране Надзорног одбора и Управног одбора (тромесечни, шестомесечни и деветомесечни пресек).

  • Лекарска комора Србије, од дана оснивања до данас, није добила ни један динар из буџета Републике Србије, што је и разлог њене финансијске независности као еснафске организације.
  • Лекарска комора Србије није купила никакав пословни простор у Београду.
  • Лекарска комора Србије не организује програме Континуиране медицинске едукације поштујући слово закона које јој то забрањује, али финансијски подржава одређене квалитетне програме КМЕ чинећи их бесплатним за лекаре у Србији.

Лекарска комора Србије финансијски подржава бесплатне програме КМЕ, и на тај начин, враћа део чланарина колегама. Подсећамо вас да је у 2011. години, 10.000 лекара добило бесплатне бодове преко ових програма, а у 2012. години 16.000 лекара.

 Поштоване колеге, Лекарска комора Србије планира да настави ову активност, а предлог бесплатних програма подржаних од Лекарске коморе Србије моћи ћете, као и до сада, да нађете на нашем сајту.

„Дани српске медицинске дијаспоре“ су традиционални и бесплатни за лекаре. У 2011. години, 4000 лекара из Србије је потпуно бесплатно имало прилику да чује врхунске стручњаке из земље и иностранства. У 2012. години је 4500 лекара узело учешћа на „Данима српске медицинске дијаспоре“.

„Дани српске медицинске дијаспоре“ 2013. године ће бити одржани 3. и 4. октобра 2013. године, и такође, ће бити потпуно бесплатни за лекаре из Србије. Ускоро ћете добити детаљнија обавештења путем сајта о програмима и местима одржавања.

  • Лекарска комора Србије је изменом Закона о Агенцији за привредне регистре од 01.01.2012. године стекла обавезу (као и све друге коморе здравствених радника)  да се упише у АПР, а по Закону о коморама здравствени радника.

Злонамерна су и тенденциозна сва тумачења да је тиме промењен карактер, обавезно чланство у комори и поверени послови. Напротив, на овај начин, уписом  у  јавне књиге  Републике Србије, Лекарска комора Србије је учврстила позицију у здравственом систему Србије и позицију еснафског удружења лекара Србије.

  • Лекарска комора Србије ће, као и до сада, користити све законом предвиђене могућности да се избори са непримереном медијском кампањом која се против ње води у појединим медијима још од новембра 2012. године, а све у циљу слабљења еснафске организације лекара и јединства лекарства у Србији.

 

С поштовањем,

 

Директор Лекарске коморе Србије

др сци. мед. Татјана Радосављевић, прим.


детаљније...

Уручење велике повеље Лекарске коморе Србије
јун 21 2013

Председнику Савезне лекарске коморе Немачке професору Франк Урлиху Монтгомерију је уручена Велика повеља Лекарске коморе Србије
детаљније...

ХИТНО САОПШТЕЊЕ СЛФС ПОВОДОМ ДЕЗИНФОРМАЦИЈА НА САЈТУ РЛК ВОЈВОДИНЕ И УПЛКС-а
јун 07 2013

Поводом дезинформација које су се појавиле на сајту РЛК Војводине и електронском издању Удружења приватних лекара Србије у даљем тексту је допис председника СФЛС-а др Драгана Цветића, председника Синдиката лекара и фармацеута Србије
детаљније...

Важно обавештење
јун 03 2013

Измене Уредбе о корективном коефицијенту
детаљније...

Приватне лекарске ординације остају у систему паушалног опорезивања
мај 29 2013

Приватне лекарске ординације остају у систему паушалног опорезивања
детаљније...

Саопштење Лекарске коморе Србије
мај 15 2013

Стални комитет лекара Европе (CPME) подржао Лекарску комору Србије везано за памфлет "Саопштење председништва СЛД". Саопштење ЛКС 15.05.2013.
детаљније...

Саопштење ЛКС поводом организоване хајке актуелног председништва СЛД-а
мај 13 2013

САОПШТЕЊЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ ОРГАНИЗОВАНЕ ХАЈКЕ АКТУЕЛНОГ РУКОВОДСТВА СРПСКОГ ЛЕКАРСКОГ ДРУШТВА ПРОТИВ ИНСТИТУЦИЈЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ Саопштење 13.05.13
детаљније...

Саопштење за јавност
мај 08 2013

Саопштење за јавност Управног одбора Лекарске коморе Србије САОПШТЕЊЕ
детаљније...

Срећан Ускрс
мај 07 2013

Срећан Ускрс свим православним вреницима жели Лекарска комора Србије Срећан Ускрс

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ Лекарске коморе Србије
апр 26 2013

Обавештење Лекарске коморе Србије поводом саопштења Председништва Српског лекарског друштва Обавештење
детаљније...