О Нама

Лекарска комора Србије

 - Лекарска комора Србије ( ЛКС ) је независна, еснафска организација, основана по Закону о коморама Здравствених радника, у којој је чланство  обавезно, а независност јој је гарантована самофинансирањем.
 - ЛКС има јавна овлашћења, поверене послове који се односе на вођење именика свих лекара, давање лиценце - дозволе за рад, њено обнављање и одузимање, доношење Кодекса професионалне етике и формирање судова части.
 - По први пут је у Србији основана 1901. године и радила је до 1945. када је укинута декретом комунистичког режима. Њен рад је обновљен децембра месеца 2006. године.
 - До сада је Лекарска комора Србије обавила сва јавна овлашћења и постала један од значајних stakeholdera у здравственом систему Србије. Око 29 000 лекара добило је лиценце за рад. Данас у Србији лекари не могу радити без лиценце.


 МИСИЈА ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
 - Лекарска комора Србије је еснафска организација која штити лекарску струку, част и углед лекара и лекарске професије у целини, а истовремено активно ради на повратку поверења корисника и јавности у лекаре.


 ВИЗИЈА ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
 - Лекарска комора Србије као обавезна еснафска организација лекара ослања се на традицију Лекарске коморе Србије између два светска рата, чије деловање наставља. ЛКС је установа која обавља поверене и остале послове који се односе на све области рада везане за лекарску струку. ЛКС тежи да постане део здравственог система кроз који ће сви лекари моћи да иницирају и утичу на решавање свих проблема везаних за лекарство
 - Лекарска комора Србије покушава да постане значајан чинилац у решавању свих проблема везаних за лекарство и да утиче на изглед, садржину и садржај свих закона који се односе 
на лекарску струку, укључујући и Закон о лекарству. Лекарска комора Србије, ослањајући се на стручни потенцијал својих чланова лекара и  својих стручних служби, има визију да са маргина здравственог система, где се упркос свим напорима још увек налази, дође у средиште дијалога и активно утиче на доношење важних одлука у здравственом систему Србије.


- МОЖЕМО, УМЕМО, ХОЋЕМО, ЗНАМО КАКО.
- ОДГОВОРНИ СМО И ПОСТУПАМО ИСКЉУЧИВО ПО ЗАКОНУ. 


       АКЦИЈЕ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ
 1. Промена закона сагласно захтевима ЕУ везано за хармонизацију ( дискриминација при - ватне праксе)
 2. Пријава учешћа у међународним пројектима везано за јачање капацитета  организације
 3. Измена Статута ЛКС
 4. Тражити друге могућности финансирања и уштеде ( средства из Буџета РС за поверене послове, добијање акредитације програма КМЕ )
 5. Интензивна медијска кампања ( увођење ПР службе, ангажовање ПР агенција )
 
 Лекарска комора Србије у многоме је специфична у односу на друге здравствене институције. Због тих својих специфичности, као и због тога што се тек сада развија као организација, неопходно је велику пажњу посветити свему што се односи на стратешки менаџмент, а нарочито на елементе анализе и планирања.  Менаџмент промена је отежан тиме што је ЛКС истовремено и значајан stekeholder у здравственом систему Србије, али и независна еснафска организација.
ВИДЕО

 Упозорење:

Wеб портал 'Лекарска Комора Србије' не одговара за садржај објављених коментара. Сва мишљења, сугестије, критике и други ставови изнесени у коментарима су искључиво лични ставови аутора коментара и не представља ставове редакције Wеб портала 'Лекарска Комора Србије'.Додај коментар Сви коментари ( 2 )